Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latwe do zrobienia, smaczne, szybkie (nie liczac czasu "lezakowania" w lpdowce...) i tanie... w szczelnie zamknietym pudelku mozna trzymac do miesiaca...
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5919
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5919
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1383
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12726
Składniki
ubic dobrze jajka z cukrem, dodac sol i olej, wymieszac. dodac mleko, i w 3 partiach make. wyrabiac ciasto az bedzie miekkie, sprezyste i swiecace..ma byc lekko klejace. owinac w folie i wlozyc na 2h do lodowki.
z ciasta rwac male kuleczki i cieniutko je rozwalkowac (ksztalt owalny). robic tak ze wszystkim ciastem. aby nie przywieralo to podsypac pod spodem maka.
rozgrzac olej i smazyc ciasteczka, odsaczyc na papierze. cukier puder wymieszac z kardamonem. posypac nim ciastka.
mozna zamiast cukru pudru uzyc syroc pukrowy. zagotowac szkalnke wody, dodac 1 1/2 szk cukru, sok z cytryny. jak macie dostep do wody rozanej - dodac troszke ew kardamon... i maczac w zimnym syropie ciastka... ja osobiscie wole w pudrze...