Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1634
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3041
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1634
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3041
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Składniki
Dzielimy ciasto na osiem częsci ,smarujemy rozbełtanym jajkiem.Posypujemy kako,cukrem.
Obieramy gruszki,kroimy w pólksieżyce i układamy na każdej z osmiu części po 4-5 kawałków.Posypujemy cymamonem.
Pieczemy 15-20 min w 180 C,aż ciasto podrośnie i się zarumieni.