Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
•Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Włożyć do rondla, wlać 250 ml wrzącej wody, wsypać 2 łyżki cukru. Przykryć i gotować 5 minut. Wyjąć, ostudzić i napełnić konfiturami. • Przygotować krem: żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru. Cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Do żółtek dodać sok i skórkę z cytryny. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z żółtkami. •Gruszki ułożyć w naczyniu do zapiekania, nałożyć na nie krem i piec 15 minut w temperaturze 180°C.