Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
•Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Włożyć do rondla, wlać 250 ml wrzącej wody, wsypać 2 łyżki cukru. Przykryć i gotować 5 minut. Wyjąć, ostudzić i napełnić konfiturami. • Przygotować krem: żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru. Cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Do żółtek dodać sok i skórkę z cytryny. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z żółtkami. •Gruszki ułożyć w naczyniu do zapiekania, nałożyć na nie krem i piec 15 minut w temperaturze 180°C.