Do góry

Desery Przepis na:

JABLECZNIK

JABLECZNIK

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 538

Dodano:

Odsłon: 4407

chrupiace ciasto z jablkami

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1) wszystkie skaldnik zagniesc (z wyjatkiem jablek) 2) ciasto podzielic na pol jedna polowa wylozyc blache 9wczescniej wylozona papierem do pieczenia 3)starte na duzych okach i odcisniete z soku jablka wylozyc na cisto (mozna dodac cynamon i cukier do smaku) 4) druga polowa cista przykryc jablka PIEC OKOLO 60 MIN W TEMPEREATURZE 180 STOPNI

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bimbaleczka20 30 stycznia 2010 Witam.Ciasto naprawde latwo sie robi i jest pychaaa:) to moje pierwsze upieczone ciasto(nie potrafie piec ciast) i nie wyszedl zakalec. Goraco polecam przepisik i dziekuje:))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń