Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 232
Dodano: 16.04.2010
Odsłon: 5199
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto, im mniej wyrabimy tym lepiej. Ciasto odstawic do lodowki n ok 1h.
W tym czasie przygotowac jabłka: zetrzec je na tarce o grubych oczkach razem ze skorka, nastepnie dodac cynamon i sucha galaretke, dokładnie wymieszac.
Z ciasta odlozyc 1/3, reszte rozwalkowac i wylozyc na blache (standardowa, prostokatna) , nastepnie posypac ciasto kasza manna i wylozyc jabłka. Na wierzch mozna zetrzec reszte ciasta, porobic z niego wzorki lub po prostu poskubac. U mnie zrobilismy ''''kratke''''.
piec ok 45min w temp 185 c.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

irma 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawa wersja jabłecznika. Wypróbuje.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
pysznie wyglądado ulubionych ;)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zarka, jak ty się kogoś uczepisz, to doprawdy... Nigdy w życiu nie widziałam tak zgryźliwej osoby. Plujesz się, nawet jak nie masz żadnego powodu. Ta wersja szarlotki jest nieco zdrowsza i już, każdy ma wybór jaką chce zrobić. Nie wiem po co wszczynać awantury.0 Kto głosował? | Odpowiedz