Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 942
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 497
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 649
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 942
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 497
Składniki
Ciasto kruche:1 1/2 szklanki mąki,19dkg margaryny,3 żółtka,cukier waniliowy,8 łyżek cukru pudru,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-z podanych skladnikow zagnieśc ciasto,rozwałkowac i przełożyc na blaszke o wymiarach 24/40. Ciasto orzechowe:1 szklanka mąki,19dkg margaryny,10dkg pokrojonych orzechów,4 jajka,8 łyżek cukru,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Margaryne utrzec z cukrem na puszystą mase,dodawac po jednym żółtku,dalej ucierac.Wsypac mąke,proszek do pieczenia i orzechy.Białka ubic na sztywną pianę,dodac do ciasta,delikatnie wymieszac. Na kruchym cieście rozsmarowac powidła,posypac orzechami i rodzynkami,następnie wyłożyc starte na grubtch oczkach jabłka.Przykryc ciastem orzechowym.Piec około 60 minut w temp.180C.Udekorowac polewą czekoladową.Smacznego!