Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amatorom jabłeczników na pewno będzie smakował:-)
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2620
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 158
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2620
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 158
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem,dodac margarynę,cukier,żółtka(z białek ubic pianę),śmietanę i zagnieść kruche ciasto. Gotowe włożyć do lodówki.
Obrane jabłka zetrzeć i podsmażyć w garnku.Dodać cynamon,cukier waniliowy i jeśli jabłka są kwaśne dodać trochę cukru.
Na blaszce wyłożyć 2/3 kruchego ciasta.Na to dajemy jabłka i na samym końcu ubitą pianę z białek.Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec ok.50min w temp.200st.C. SMACZNEGO!!!