Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 40
Dodano: 29.08.2009
Odsłon: 3666
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Podzielić na 2 części.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce.Odcisnąć z nadmiaru soku.
Budynie ugotować według przepisu.
Wyłożyć na blaszkę jedną część ciasta,nanieść jabłka,na jabłka wylać gorący budyń i przykryć startą na tarce drugą częścią ciasta(najlepiej wcześniej włożyć ją do zamrażalnika).
Piec ok.45min w temp.180st.C
SMACZNEGO!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

nalka 26 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
blaszka prostokątna?0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatkaaa 28 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo łatwy w zrobieniu i przepyszny, zwłaszcza jeszcze ciepły :) Pozdrawiam i dziękuję za przepis ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agas28 01 września 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo się cieszę że smakował:-) )))0 Kto głosował? | Odpowiedz

olala 01 września 2009Zgłoś do usunięcia
Właśnie go wczoraj zrobiłam. Jest super!! Dzięki za fajny przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agas28 31 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Polecam bo ciacho jest naprawdę pyszne!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

airin2007 31 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
napweno sprobuje!!0 Kto głosował? | Odpowiedz