Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jaglane, na mleku roślinnym, z galaretką mango i ciasteczkami Oreo
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1506
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1744
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1715
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1506
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1744
Składniki
Ciastka mielimy na pył. Olej kokosowy podgrzewamy do rozpuszczenia. Ciastka mieszamy z olejem, wykładamy nimi dno tortownicy i mocno dociskamy. Chłodzimy w lodówce. Kaszę jaglaną płukamy, następnie przekładamy do garnka. Zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy do miękkości. W razie potrzeby, można jeszcze dolać wody. Gotową kaszę słodzimy, i blendujemy. Na ciasteczkowy spód wykładamy jeszcze ciepłą kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia. Wodę podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w niej agar / żelatynę. Gdy trochę ostygnie, dodajemy pulpę mango. Na wystudzoną warstwę z kaszą, wylewamy mus mango, wkładamy do lodówki. Do dekoracji użyłam kiwi, ciasteczka oreo i ananas liofilizowany.