Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jaglane, na mleku roślinnym, z galaretką mango i ciasteczkami Oreo
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34550
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34550
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Ciastka mielimy na pył. Olej kokosowy podgrzewamy do rozpuszczenia. Ciastka mieszamy z olejem, wykładamy nimi dno tortownicy i mocno dociskamy. Chłodzimy w lodówce. Kaszę jaglaną płukamy, następnie przekładamy do garnka. Zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy do miękkości. W razie potrzeby, można jeszcze dolać wody. Gotową kaszę słodzimy, i blendujemy. Na ciasteczkowy spód wykładamy jeszcze ciepłą kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia. Wodę podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w niej agar / żelatynę. Gdy trochę ostygnie, dodajemy pulpę mango. Na wystudzoną warstwę z kaszą, wylewamy mus mango, wkładamy do lodówki. Do dekoracji użyłam kiwi, ciasteczka oreo i ananas liofilizowany.