Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 298
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1073
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 298
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1073
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4112
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wykładamy folią spożywczą. Pomarańcze parzymy, wycieramy do sucha. Ścieramy skórkę. Miąższ tniemy w grube plasterki. Wykładamy nimi spód przygotowanej tortownicy.
Jogurt przelewamy do miseczki. Dodajemy skórkę pomarańczową i cukier puder. Truskawki kroimy na połówki, a morele na ćwiartki. Z miąższu melona półokrągłą łyżeczką wycinamy kulki.
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku. Łączymy z jogurtem. Masę jogurtową mieszamy z owocami. Przelewamy do tortownicy. Schładzamy przez 3 godziny. Dekorujemy owocami i miętą.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,70 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 115 kcal Białko 7,2 g/ Tłuszcz 5 g/Węglowodany 24 gŹródło: Rewia