Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtina"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1100
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 289
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1100
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 289
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wykładamy folią spożywczą. Pomarańcze parzymy, wycieramy do sucha. Ścieramy skórkę. Miąższ tniemy w grube plasterki. Wykładamy nimi spód przygotowanej tortownicy.
Jogurt przelewamy do miseczki. Dodajemy skórkę pomarańczową i cukier puder. Truskawki kroimy na połówki, a morele na ćwiartki. Z miąższu melona półokrągłą łyżeczką wycinamy kulki.
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku. Łączymy z jogurtem. Masę jogurtową mieszamy z owocami. Przelewamy do tortownicy. Schładzamy przez 3 godziny. Dekorujemy owocami i miętą.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,70 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 115 kcal Białko 7,2 g/ Tłuszcz 5 g/Węglowodany 24 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 86
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 70