Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmienite gdy mamy ochote na cos slodkiego, czekoladowego, budyniowego. Nie jest skomplikowany i naprawde dla kazdego.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1340
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34138
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1340
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113587
Składniki
Najpierw pieczemy ciasta, sa dwa wiec najlepiej dwuch osobnych miskach przygotowac obie masy ciastowe i potem tylko piec jedno po drugim. Dodam jeszcze ze mi z tych skladnikow wyszly dwa gotowe ciasta male, ale to dlatego, ze ja przekladalam ciasta do szklanych naczyn zaroodpornych by bylo widac warstwy. Dodam jeszcze ze ciasto bedzie dosc wysokie wiec dobra bedzie gleboka blacha. Tak wiec:
Ciasto I: Wrzuc do miski suche skladniki (make, cukier, kakao, proszek do pieczenia) nastepnie zamieszaj je lyzka by sie zmieszaly, potem dodajemy mokre skladniki (olej, mleko, jaja, aromat). Dobrze wszystko wymieszac lyzka, tak by powstala nam jednolita lejaca masa. Wylac na forme (ja zawsze leje na forme kilka kropel oleju i rozmazuje go po formie pedzelkiem) i wstawic do piekarnika rozgrzanego oczywiscie. Piec 30min w 180'C.
Ciasto II: Wykonujemy identycznie jak pierwsze ale nie wsypujemy kakao do miski.
Nastepnie gdy cisto I przestygnie nakladamy na nie nasza mase budyniowa ktora robimy w nastepujacy sposob: Gotujemy budyń, a następnie go studzimy. Szykujemy 250g margaryny i roztapiamy, ale nie do tego stopnia, żeby wyszła mazia. Do ostudzonego budyniu wrzuć tłuszcz(margarynę, która roztopilismy) i miksujemy, do tego stopnia, żeby wyszła jednolita masa i gotowe.
Ciasto I z masa przykrywamy Ciastem II (a wiec ja dlatego zawsze smaruje blach olejem bo wtedy ciasto ladnie z niej wychodzi) ale gdyby nam jakos to nie wyszlo to nie ma sie co martwic, poniewaz biale ciasto, kore jest na gorze polewamy rozpuszczona czekolada. Czekolade rozpuszczamy w garnuszku z odrobina mleka i masa.
Zycze przyjemnego objadania sie:)