Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNE. PIEKŁAM NA STUDNIÓWKI, KOMUNIE, WESELA I INNE IMPREZY RODZINNE.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku, wsypując mąkę z proszkiem do pieczenia. na koniec dodać piane z białek.
Ciasto podzielić na 3 części. do jedej dodać kakao, do drugiej mak (suchy), a do trzeciej 2 łyżki mąki.
Na blaszkę wyłożyć ciasto makowe, na to biszkopty i posmarować dżemem. Następnie ciasto kakaowe, biszkopty i dżem. Na wierzch ciasto białe