Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ,szybkie, łatwe, eleganckie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 391
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13419
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 391
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13419
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Orzechy obieramy łupin , rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku
Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy
Kawę dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie
Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.