Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ,szybkie, łatwe, eleganckie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11669
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1265
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2935
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11669
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1265
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12273
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2935
Składniki
Orzechy obieramy łupin , rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku
Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy
Kawę dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie
Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.