Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty czekoladowy spód, do tego krem budyniowy. Całość oblana lukrem . Ciasto można upiec dzień wcześniej, aby spokojnie ostygło. Często przy okazji różnych świąt piekę szybkie, a zarazem efektowne ciasta. Kawowy placek z kremem budyniowym zachwyca swoją prostotą. Dodam, iż długo zachowuje wilgotność.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3759
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2116
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5561
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5581
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3759
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2116
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5561
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5581
Składniki
Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję miękkie masło. Całość miksuję do połączenia się składników. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia oraz kawę rozpuszczalną. Miksuję. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Piekę około 40-45 minut w 170 stopniach. Studzę. 300 ml mleka zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń, mąkę oraz żółtka. Masę dodaję do gotującego się mleka. Mieszam, do uzyskania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ucieram z gęstym budyniem na jednolity krem. Ciasto dzielę na dwie części. Na dolnej warstwie rozsmarowuję krem budyniowy. Układam górną warstwę. Cukier puder mieszam energicznie z ciepłą wodą. Polewam lurem ciasto. Posypuję wiórkami kokosowymi.
Zapraszam na mojego bloga!