Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty czekoladowy spód, do tego krem budyniowy. Całość oblana lukrem . Ciasto można upiec dzień wcześniej, aby spokojnie ostygło. Często przy okazji różnych świąt piekę szybkie, a zarazem efektowne ciasta. Kawowy placek z kremem budyniowym zachwyca swoją prostotą. Dodam, iż długo zachowuje wilgotność.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję miękkie masło. Całość miksuję do połączenia się składników. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia oraz kawę rozpuszczalną. Miksuję. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Piekę około 40-45 minut w 170 stopniach. Studzę. 300 ml mleka zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczam budyń, mąkę oraz żółtka. Masę dodaję do gotującego się mleka. Mieszam, do uzyskania gęstego budyniu. Studzę. Miękkie masło ucieram z gęstym budyniem na jednolity krem. Ciasto dzielę na dwie części. Na dolnej warstwie rozsmarowuję krem budyniowy. Układam górną warstwę. Cukier puder mieszam energicznie z ciepłą wodą. Polewam lurem ciasto. Posypuję wiórkami kokosowymi.
Zapraszam na mojego bloga!