Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pelen bakali z dodatkiem jablka co sprawia, ze jest wilgotny a zarazem puszysty.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2643
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem,kolejno dodajemy obydwie maki,olej,proszek do pieczenia i sode,nastepnie marchewke starta na tarce o malych oczkach,jedno jablko pokrojone w kostke a drugie starte na tarce o grubych oczkach,na koncu dajemy rodzynki i orzechy drobno pokrojone.Mieszamy dobrze i wylewamy do keksowki wylozonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 180° stopniach 35-40' Ostudzony polewamy dowolna polewa.