Do góry

Desery Przepis na:

Keks bakaliowy

Keks bakaliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 249

Dodano:

Odsłon: 1455

Pelen bakali z dodatkiem jablka co sprawia, ze jest wilgotny a zarazem puszysty.

Składniki

  • 3 jajka
  • 200 gr maki razowej
  • 150 gr cukru
  • 4 lyzki oleju
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 lyzczki sody
  • 100 gr rodzynek
  • 50 gr orzechow
  • 2 jablka
  • 2 male marchewki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Keks bakaliowy

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem,kolejno dodajemy obydwie maki,olej,proszek do pieczenia i sode,nastepnie marchewke starta na tarce o malych oczkach,jedno jablko pokrojone w kostke a drugie starte na tarce o grubych oczkach,na koncu dajemy rodzynki i orzechy drobno pokrojone.Mieszamy dobrze i wylewamy do keksowki wylozonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 180° stopniach 35-40'
    Ostudzony polewamy dowolna polewa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń