Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazwane od cioci, która jest pomysłodawczynią tego deseru
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 89
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2291
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1648
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 89
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2291
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1648
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier i ucierać przez 10 minut. Dodać roztopiony tłuszcz, wymieszać dobrze, po czym wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utłuczoną z odrobiną cukru wanilią. Wymieszać, dodając bakalie lekko przysypane mąką. Wyłożyć ciasto do dwóch wąskich blaszek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką, piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.