Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazwane od cioci, która jest pomysłodawczynią tego deseru
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12263
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12263
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier i ucierać przez 10 minut. Dodać roztopiony tłuszcz, wymieszać dobrze, po czym wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utłuczoną z odrobiną cukru wanilią. Wymieszać, dodając bakalie lekko przysypane mąką. Wyłożyć ciasto do dwóch wąskich blaszek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką, piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.