Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1009
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2181
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4196
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1009
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2181
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4196
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Następnie ubij żółtka z cukrem do białości.
Do ubitych żółtek dodawaj po łyżce serka Mascarpone.
Do przygotowanej masy serowej dodaj ubite na sztywno białka.
Przygotuj kawe rozpuszczalna. Kiedy wystygnie dodaj do niej likier kawowy.
W naczyniu żaroodpornym ułóż pierwszą warstwe biszkoptów, polej ją częścią kawy. Na to nałóż częś masy serowej. Na to nałóż kolejną warstwę biszkoptów.Polej kawą. I tak postępuj aż do wyczerpania składników, z tym, ze ostatnią warstwą powinna byc masa serowa.
Wierzch można posypac odrobiną kakao. Wstawic ciasto do lodówki na ok 4-5h. Najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego!!