Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie zauważyliście, że w swoich przepisach bardzo często sięgam po wiórki kokosowe. Są to bakalie za którymi wprost przepadam. Moim zdaniem wiórki kokosowe nadają ciastom i deserom specyficznego, a zarazem wyjątkowego ciasta. Co jednak zrobić, gdy zostaje nam po świętach nieco za dużo tych pysznych bakali. Doskonałym rozwiązaniem jest właśnie kokosowe tiramisu. Szybki i łatwy włoski deser w dosyć prosty sposób został wzbogacony o wyjątkowy smak. Wiórki kokosowe wykorzystane w deserze sprawiły, iż klasyczne tiramisu nabrało egzotycznego charakteru. Polecam !
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19626
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19626
Składniki
Nasączenie: Parzymy kawę i zostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kawy dodajemy likier kokosowy. Mieszamy. Krem: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy partiami serek mascarpone. Całość miksujemy do momentu połączenia się składników. Do masy dodajemy wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z kremem. Biszkopty maczamy w kawie i układamy w podłużnej formie. Na biszkopty układamy krem oraz posypujemy kakałem. Na kakao ponownie układamy maczane w kawie biszkopty. Na biszkopty układamy pozostały krem i posypujemy kakałem. Dowolnie dekorujemy. Tiramisu umieszczamy w lodówce na co najmniej 2 godziny.