Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie zauważyliście, że w swoich przepisach bardzo często sięgam po wiórki kokosowe. Są to bakalie za którymi wprost przepadam. Moim zdaniem wiórki kokosowe nadają ciastom i deserom specyficznego, a zarazem wyjątkowego ciasta. Co jednak zrobić, gdy zostaje nam po świętach nieco za dużo tych pysznych bakali. Doskonałym rozwiązaniem jest właśnie kokosowe tiramisu. Szybki i łatwy włoski deser w dosyć prosty sposób został wzbogacony o wyjątkowy smak. Wiórki kokosowe wykorzystane w deserze sprawiły, iż klasyczne tiramisu nabrało egzotycznego charakteru. Polecam !
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 401
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 401
Składniki
Nasączenie: Parzymy kawę i zostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kawy dodajemy likier kokosowy. Mieszamy. Krem: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy partiami serek mascarpone. Całość miksujemy do momentu połączenia się składników. Do masy dodajemy wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z kremem. Biszkopty maczamy w kawie i układamy w podłużnej formie. Na biszkopty układamy krem oraz posypujemy kakałem. Na kakao ponownie układamy maczane w kawie biszkopty. Na biszkopty układamy pozostały krem i posypujemy kakałem. Dowolnie dekorujemy. Tiramisu umieszczamy w lodówce na co najmniej 2 godziny.