Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec przekładany dżemem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10780
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10780
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij i połącz z masą żółtkową. Dodaj obie mąki i proszek. Wymieszaj.
Tortownicę w kształcie serca wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz 40 min w 180 st. Wystudź, przekrój na 4 blaty.
Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Ubij mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dolej likier.
Biszkoptowe krążki posmaruj dżemem, potem je przełóż kremem. Kremem posmaruj także wierzch oraz boki tortu. Ciasto udekoruj płatkami róży.Źródło: Tina