Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec przekładany dżemem"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 214
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 108
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1301
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 214
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 108
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1301
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij i połącz z masą żółtkową. Dodaj obie mąki i proszek. Wymieszaj.
Tortownicę w kształcie serca wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz 40 min w 180 st. Wystudź, przekrój na 4 blaty.
Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Ubij mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dolej likier.
Biszkoptowe krążki posmaruj dżemem, potem je przełóż kremem. Kremem posmaruj także wierzch oraz boki tortu. Ciasto udekoruj płatkami róży.Źródło: Tina