Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec przekładany dżemem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij i połącz z masą żółtkową. Dodaj obie mąki i proszek. Wymieszaj.
Tortownicę w kształcie serca wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz 40 min w 180 st. Wystudź, przekrój na 4 blaty.
Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Ubij mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dolej likier.
Biszkoptowe krążki posmaruj dżemem, potem je przełóż kremem. Kremem posmaruj także wierzch oraz boki tortu. Ciasto udekoruj płatkami róży.Źródło: Tina