Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec przekładany dżemem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 277
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 381
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 500
Polecam.
Odsłon: 832
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 277
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 381
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 500
Polecam.
Odsłon: 832
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij i połącz z masą żółtkową. Dodaj obie mąki i proszek. Wymieszaj.
Tortownicę w kształcie serca wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz 40 min w 180 st. Wystudź, przekrój na 4 blaty.
Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Ubij mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dolej likier.
Biszkoptowe krążki posmaruj dżemem, potem je przełóż kremem. Kremem posmaruj także wierzch oraz boki tortu. Ciasto udekoruj płatkami róży.Źródło: Tina