Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec przekładany dżemem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5970
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5970
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij i połącz z masą żółtkową. Dodaj obie mąki i proszek. Wymieszaj.
Tortownicę w kształcie serca wyłóż pergaminem, wlej ciasto. Piecz 40 min w 180 st. Wystudź, przekrój na 4 blaty.
Śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Ubij mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dolej likier.
Biszkoptowe krążki posmaruj dżemem, potem je przełóż kremem. Kremem posmaruj także wierzch oraz boki tortu. Ciasto udekoruj płatkami róży.Źródło: Tina