Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser nie wymaga pieczenia,jest więc idealny na lato.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2560
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 207
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2560
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 207
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Składniki
Prostokątną formę o wym.23cm.x28cm.[można użyć formy o zbliżonych wymiarach] wykładamy warstwą herbatnikow.Skrapiamy kawą,posypujemy łyżką sypkiej kawy. Twarożek ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i ekstraktem migdałowym.Żelatynę rozpuszczamy w 100ml. wrzątku.Po wystudzeniu łączymy z kilkoma łyżkami kremu,po czym energicznie mieszamy z pozostałym kremem.Dodajemy ubitą kremówkę,chłodzimy.Gdy krem zacznie tężeć wykładamy połowę na herbatniki w formie.Kładziemy drugą warstwę herbatników,skrapiamy kawą,posypujemy łyżką kawy mielonej.Herbatniki pokrywamy resztą kremu.Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny[najlepiej na całą noc].Przed podaniem posypujemy pozostałą kawą i kroimy na porcje.