Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser nie wymaga pieczenia,jest więc idealny na lato.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2082
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1839
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2082
Składniki
Prostokątną formę o wym.23cm.x28cm.[można użyć formy o zbliżonych wymiarach] wykładamy warstwą herbatnikow.Skrapiamy kawą,posypujemy łyżką sypkiej kawy. Twarożek ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i ekstraktem migdałowym.Żelatynę rozpuszczamy w 100ml. wrzątku.Po wystudzeniu łączymy z kilkoma łyżkami kremu,po czym energicznie mieszamy z pozostałym kremem.Dodajemy ubitą kremówkę,chłodzimy.Gdy krem zacznie tężeć wykładamy połowę na herbatniki w formie.Kładziemy drugą warstwę herbatników,skrapiamy kawą,posypujemy łyżką kawy mielonej.Herbatniki pokrywamy resztą kremu.Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny[najlepiej na całą noc].Przed podaniem posypujemy pozostałą kawą i kroimy na porcje.