Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser nie wymaga pieczenia,jest więc idealny na lato.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 823
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1937
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 436
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 823
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1937
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 436
Składniki
Prostokątną formę o wym.23cm.x28cm.[można użyć formy o zbliżonych wymiarach] wykładamy warstwą herbatnikow.Skrapiamy kawą,posypujemy łyżką sypkiej kawy. Twarożek ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i ekstraktem migdałowym.Żelatynę rozpuszczamy w 100ml. wrzątku.Po wystudzeniu łączymy z kilkoma łyżkami kremu,po czym energicznie mieszamy z pozostałym kremem.Dodajemy ubitą kremówkę,chłodzimy.Gdy krem zacznie tężeć wykładamy połowę na herbatniki w formie.Kładziemy drugą warstwę herbatników,skrapiamy kawą,posypujemy łyżką kawy mielonej.Herbatniki pokrywamy resztą kremu.Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny[najlepiej na całą noc].Przed podaniem posypujemy pozostałą kawą i kroimy na porcje.