Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser nie wymaga pieczenia,jest więc idealny na lato.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Prostokątną formę o wym.23cm.x28cm.[można użyć formy o zbliżonych wymiarach] wykładamy warstwą herbatnikow.Skrapiamy kawą,posypujemy łyżką sypkiej kawy. Twarożek ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i ekstraktem migdałowym.Żelatynę rozpuszczamy w 100ml. wrzątku.Po wystudzeniu łączymy z kilkoma łyżkami kremu,po czym energicznie mieszamy z pozostałym kremem.Dodajemy ubitą kremówkę,chłodzimy.Gdy krem zacznie tężeć wykładamy połowę na herbatniki w formie.Kładziemy drugą warstwę herbatników,skrapiamy kawą,posypujemy łyżką kawy mielonej.Herbatniki pokrywamy resztą kremu.Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny[najlepiej na całą noc].Przed podaniem posypujemy pozostałą kawą i kroimy na porcje.