Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany

Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 25

Przepis wart wypróbowania: "Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany"

Składniki

  • Biszkopt: 4 jajka
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem budyniowy: 1 litr mleka
  • 10 dag cukru
  • op. cukru waniliowego
  • 5 żół tek
  • 7
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 4 dag mąki pszennej
  • 12 dag masła. Bita śmietana: pół litra kremówki
  • łyżka cukru pudru
  • op. zagęstnika do śmietany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic.

  2. Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę z proszkiem, połącz. Wylej na blachę 26 na 30 cm. Piecz 35 min w 200°C. Ostudź.

  3. Krem budyniowy: półtorej szklanki mleka rozrób z żółtkami i mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mącz ną mieszankę, ugotuj budyń. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyniu.

  4. Bita śmietana: kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodając zagęstnik. Ciasto przekrój na dwa blaty. Spód posmaruj kremem budyniowym. Rozsmaruj bitą śmietanę, ułóż drugi blat ciasta. Schłodź.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń