Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremówka budyniowa z kremem z bitej śmietany"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1431
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38550
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1304
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1431
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38550
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1304
Składniki
Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic.
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę z proszkiem, połącz. Wylej na blachę 26 na 30 cm. Piecz 35 min w 200°C. Ostudź.
Krem budyniowy: półtorej szklanki mleka rozrób z żółtkami i mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mącz ną mieszankę, ugotuj budyń. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyniu.
Bita śmietana: kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodając zagęstnik. Ciasto przekrój na dwa blaty. Spód posmaruj kremem budyniowym. Rozsmaruj bitą śmietanę, ułóż drugi blat ciasta. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie