Do góry

Desery Przepis na:

kremówka papieska

kremówka papieska

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 5555

pyszne ciasto dla lubiących słodkości

Składniki

  • Jaja, 3
  • cukier, 1 szklanka
  • mąka, 1 szklanka
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • krakersy, 2 duże opakowania
  • mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
  • duża śmietana 30 %, 1
  • cukier puder, 0,5 szklanki
  • budyń waniliowy lub smietankowy, 3 opakowania
  • masłoś smietankowe, 1 kostka
  • mleko, 1 litr
  • tłuszcz i bułka tarta do blachy
  • kakao, 3 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
kremówka papieska

Przygotowanie

  1. upiec cienki biszkopt:z białek ubić pianę,dodać cukier,żółtka,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Piec ponad pół godziny.Gdy się upiecze,nie wyjmować z blachy,tylko poczekać aż nieco przestygnie.W litrze mleka rozpuścić masło,ugotować na nim 3 budynie.Przełożyć gotowe budynie na biszkopt.Na to ułożyć warstwę krakersów.Mleko skondensowane gotować 2 godziny (w puszce).Na 1 warstwę krakersów wylać ugotowane mleko skondensowane.Na to ułożyć druga warstwę krakersów.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i nałożyć na wierzch ciasta.Można posypać przez sitko kakao.Ciasto przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń