Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto dla lubiących słodkości
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1222
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 550
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 392
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 86
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1222
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 550
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 392
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 86
Składniki
upiec cienki biszkopt:z białek ubić pianę,dodać cukier,żółtka,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Piec ponad pół godziny.Gdy się upiecze,nie wyjmować z blachy,tylko poczekać aż nieco przestygnie.W litrze mleka rozpuścić masło,ugotować na nim 3 budynie.Przełożyć gotowe budynie na biszkopt.Na to ułożyć warstwę krakersów.Mleko skondensowane gotować 2 godziny (w puszce).Na 1 warstwę krakersów wylać ugotowane mleko skondensowane.Na to ułożyć druga warstwę krakersów.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i nałożyć na wierzch ciasta.Można posypać przez sitko kakao.Ciasto przechowywać w lodówce.