Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Wszystko razem dobrze ugnieść, najlepiej ręcznie. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie dosypać mąki. Wyłożyć na blachę a następnie upiec.
Masa: 3/4 kostki margaryny, 3/4 szklanki wody,1 szklanka cukru, 1 mleko w proszku, 1 paczka orzechów włoskich.
Margarynę, wodę i cukier roztopić i wystudzić. Do tego dodać mleko w proszku i orzechy. Wszystko zmiksować. I wylać na ciasto. Poczekać aż zastygnie masa. I można podawać. Smacznego.