Desery Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Wszystko razem dobrze ugnieść, najlepiej ręcznie. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie dosypać mąki. Wyłożyć na blachę a następnie upiec.
Masa: 3/4 kostki margaryny, 3/4 szklanki wody,1 szklanka cukru, 1 mleko w proszku, 1 paczka orzechów włoskich.
Margarynę, wodę i cukier roztopić i wystudzić. Do tego dodać mleko w proszku i orzechy. Wszystko zmiksować. I wylać na ciasto. Poczekać aż zastygnie masa. I można podawać. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Anka16 03 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja do ciasta sypie 1,5 paczki proszku do pieczenia. A orzechy według uznania własnego jak ktoś lubi więcej może wsypać nawet i dwie paczki.Można je wsypywać w całości lub rozdrobnione.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 02 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się pysznie, zwłaszcza ta masa orzechowa. Uwielbiam takie. :) Ale ku ścisłości: proszku do pieczenia - 1,5 opakowania czy łyżeczki?, paczka orzechów włoskich, tzn, ile dkg lub jaka paczka, bo różnie są pakowane. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz