Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3606
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Blachę wykładamy folią(żeby ciasto nie przywierało) i wykładamy herbatniki
Robimy masę budyniową: 1,5 szkl mleka, margarynę,cukier zagotowujemy. Cukier waniliowy, mąkę i żółtka mieszamy z resztą mleka.Wlewamy stopniowo do zagotowanej masy i chwilkę gotujemy aż powstanie gęsty budyń.
Gorącą masę wylewamy na herbatniki w blaszce.Wyrównujemy masę budyniową i układamy warstwę krakersów, przyciskamy je zeby sie dobrze trzymały możemy obciążyć na chwilkę czymś cięzkim.
Następnie masę krówkową rozprowadzamy na krakersach a na nią układamy kolejną warstwę krakersów, przyciskamy czymś ciężkim i robimy śmietanę:)
Śmietanę wlewamy do miski dodajemy cukier i ubinjamy mikserem. następnie rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody gdy woda bedzie zimna a żelatyna bedzie powoli krzepnąć dodajemy ją do śmietany i jeszcze przez chwilę ubijamy. Wykładamy śmietanę na krakersach i wyrównujemy. Na koniec ścieramy czekoladę i dekorujemy ciasto wstawiamy do lodówki najlepsze jest dopiero po paru godzinach
SMACZNEGO:)