Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Blachę wykładamy folią(żeby ciasto nie przywierało) i wykładamy herbatniki
Robimy masę budyniową: 1,5 szkl mleka, margarynę,cukier zagotowujemy. Cukier waniliowy, mąkę i żółtka mieszamy z resztą mleka.Wlewamy stopniowo do zagotowanej masy i chwilkę gotujemy aż powstanie gęsty budyń.
Gorącą masę wylewamy na herbatniki w blaszce.Wyrównujemy masę budyniową i układamy warstwę krakersów, przyciskamy je zeby sie dobrze trzymały możemy obciążyć na chwilkę czymś cięzkim.
Następnie masę krówkową rozprowadzamy na krakersach a na nią układamy kolejną warstwę krakersów, przyciskamy czymś ciężkim i robimy śmietanę:)
Śmietanę wlewamy do miski dodajemy cukier i ubinjamy mikserem. następnie rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody gdy woda bedzie zimna a żelatyna bedzie powoli krzepnąć dodajemy ją do śmietany i jeszcze przez chwilę ubijamy. Wykładamy śmietanę na krakersach i wyrównujemy. Na koniec ścieramy czekoladę i dekorujemy ciasto wstawiamy do lodówki najlepsze jest dopiero po paru godzinach
SMACZNEGO:)