Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, bardzo proste, bez pieczenia
Blachę wykładamy folią(żeby ciasto nie przywierało) i wykładamy herbatniki
Robimy masę budyniową: 1,5 szkl mleka, margarynę,cukier zagotowujemy. Cukier waniliowy, mąkę i żółtka mieszamy z resztą mleka.Wlewamy stopniowo do zagotowanej masy i chwilkę gotujemy aż powstanie gęsty budyń.
Gorącą masę wylewamy na herbatniki w blaszce.Wyrównujemy masę budyniową i układamy warstwę krakersów, przyciskamy je zeby sie dobrze trzymały możemy obciążyć na chwilkę czymś cięzkim.
Następnie masę krówkową rozprowadzamy na krakersach a na nią układamy kolejną warstwę krakersów, przyciskamy czymś ciężkim i robimy śmietanę:)
Śmietanę wlewamy do miski dodajemy cukier i ubinjamy mikserem. następnie rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody gdy woda bedzie zimna a żelatyna bedzie powoli krzepnąć dodajemy ją do śmietany i jeszcze przez chwilę ubijamy. Wykładamy śmietanę na krakersach i wyrównujemy. Na koniec ścieramy czekoladę i dekorujemy ciasto wstawiamy do lodówki najlepsze jest dopiero po paru godzinach
SMACZNEGO:)
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 159
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 16
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 81
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 64
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 76
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześ...
Odsłon: 61
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 159
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 16
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 81
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 64
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 76
Miało być szybko, pysznie i słodko. Masę czekoladową trzeba przygotować wcześ...
Odsłon: 61
Składniki
Blachę wykładamy folią(żeby ciasto nie przywierało) i wykładamy herbatniki
Robimy masę budyniową: 1,5 szkl mleka, margarynę,cukier zagotowujemy. Cukier waniliowy, mąkę i żółtka mieszamy z resztą mleka.Wlewamy stopniowo do zagotowanej masy i chwilkę gotujemy aż powstanie gęsty budyń.
Gorącą masę wylewamy na herbatniki w blaszce.Wyrównujemy masę budyniową i układamy warstwę krakersów, przyciskamy je zeby sie dobrze trzymały możemy obciążyć na chwilkę czymś cięzkim.
Następnie masę krówkową rozprowadzamy na krakersach a na nią układamy kolejną warstwę krakersów, przyciskamy czymś ciężkim i robimy śmietanę:)
Śmietanę wlewamy do miski dodajemy cukier i ubinjamy mikserem. następnie rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody gdy woda bedzie zimna a żelatyna bedzie powoli krzepnąć dodajemy ją do śmietany i jeszcze przez chwilę ubijamy. Wykładamy śmietanę na krakersach i wyrównujemy. Na koniec ścieramy czekoladę i dekorujemy ciasto wstawiamy do lodówki najlepsze jest dopiero po paru godzinach
SMACZNEGO:)
Przepisy Desery
Desery
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Desery
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Desery
Słodkie kuleczki amarantusowe
Desery
Najprostsze ciasto owocowe które zawsze się udaje - ciasto jagodowe
Tort czekoladowy z truskawkami i konfiturą różano-truskawkową
Pyszny i dość prosty w wykonaniu tort bez pieczenia. Spód to mieszanka wafli...
Odsłon: 10
BIO szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 28