Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest słodka,krucha i bardzo smaczna polecam!!!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1230
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 449
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1313
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1230
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 449
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1313
Składniki
Blachę lub tortownicę starannie wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Utrzyj ciasto z masła,cukru,z 2 opakowań cukru waniliowego,soli,cynamonu i mąki.
Przygotuj masę jabłkową: owoce obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Lekko odciśnij soki i wymieszaj z bułką tartą i z 1 opakowaniem cukru waniliowego.
Wyłóż formę 3/4 ciasta na wierzchu połóż masę jabłkową. Posyp kruszonką z pozostałego ciasta
Piecz na środkowej półce piekarnika temp 195 stopni.Jeśli masz piekarnik z obiegiem powietrza to trochę niżej.