Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robilam to ciasto z jagodami,truskawkami i czerwonymi porzeczkami,kazde bylo pyszne,polecam serdecznie;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117939
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8343
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1512
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117939
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8343
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1512
Składniki
z maki,margaryny,proszku,cukru pudru i 5 zoltek wyrabiamy szybko ciasto i dzielimy 60% do 40%. wkladamy w woreczki foliowe lub folie aluminiowa i wkladamy do zamrazarki na 2-3godz.
po wyjeciu wieksza czesc ciasta scieramy na blache wylozona papierem lub posmarowana margaryna i wysypana bulka tarta na tarce jarzynowej i podpiekamy ok 20min 180st.
w tym czasie ubijamy bialka ze szczypta soli. gdy beda sztywne wsypujemy powoli cukry a nastepnie oba budynie. Na samym koncu dolewamy oliwe cienkim strumieniem. mase wylewamy na ostudzony spod,dajemy owoce i na to pozostala czesc ciasta. mozna zetrzec lub zrobic kruszonke;) pieczemy ok 30-40min do zrumienienia w 180st. ciasto jest naprawde pyszne i zawsze sie udaje;)