Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 404
Dodano: 04.03.2010
Odsłon: 16722
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z jaj, cukru, mąki, kisielu, proszku do pieczenia i 6 łyżek wody zrobić ciasto biszkoptowe. Piec ok 45 minut w 180 st. C.
Krem:Bułki namoczyć w mleku, odciśnij. 1 szkl mleka zagotuj z wiórkami, cukrem i cukrem waniliowym. Gotuj 5 minut, ostudź. Utrzyj w misce namoczone bułki, masło i margarynę, dodaj zimne mleko z wiórkami.
Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść, pokruszyć i uprażyć.
Biszkopt przekrój. Na jedną część wyłóż 2/3 masy, przykryj drugą częścią, wyłóż resztę masy. Wierzch posyp kruszonką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pierozki2 02 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda i smakuje0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 marca 2010Zgłoś do usunięcia
apetycznie wygląda :)0 Kto głosował? | Odpowiedz