Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, tanie. I smaczne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1333
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12661
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4004
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1333
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12661
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4004
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
Oddzielić białka od żółtek, ubić pianę, dodać cukier.
Żółtka zmiksować z proszkiem i octem. Całość dodać do piany z białek, dodać również mąkę, kakao i rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą). Piec ok 40 min w 180 stopniach.
Ciasto można wzbogacić bakaliami, posiekaną czekoladą, gotowe polać polewa lub lukrem. U mnie wersja "oszczędna" ze względu na niejedzącego różnych rzeczy synka.