Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5002
Składniki
z 7 jaj szklanki cukru,obu mak oraz cukru waniliowego upiec biszkopt w tortownicy 28cm.po wystudzeniu wyciac ksztakt ( u mnie grzyb). do 1/2szklanki wody dodac sok z nieduzej cytryny oraz 2 lyzki cukru( tym nasaczymy tort).
kremowke podzielic na pol . do jednej ubitej czesci dodac borowki oraz 2-3 lyzki cukru pudru a takze 3 lyzeczki zelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wrzacej wody. pierwszy blat nasaczyc i na to wylozyc nasza pierwsza mase. przykryc drugim blatem ktory tez nasaczamy. druga czaesc smietanki ubijamy dodajac na koncu pokrojona w kostke galaretke oraz zelatyne.wykladamy na nasz biszkopt i przykrywamy trzecim ktory tez nasaczamy reszta ponczu. wstawiamy do lodowki na okolo godzine by tort sie scisnal. po tym czasie robimy mase maslana : 2 jaja ubijamy w kapieli wodnej z niepelna szklanka cukru, cukrem waniliowym az do bialosci. po wystudzeniu dodajemy kostke masla i ucieramy. nasz tort obsmarowac dokladnie masa i znow odstawic do lodowki by krem na wierzchu stezal. nastepnie przystepujemy do ozdabiania, ja zabarwilam wiorki kokosowe na czerwono ktore byly kapeluszem muchomora a tzronek to wiorki biale. ozdoby wykonalam z masy cukrowej. mech zrobilam z biszkoptu ktory zostal mi po wykrojeniu ksztaltu grzyba i zabarwilam go na zielono;) smacznego;)