Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny wykwintny deser, nawet na jesienne wieczory...
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Składniki
Żółtka, cukier, bydyń- ucieramy. Do tego dodajemy mleko zagotowane, wystudzone. Wszystko razem zagotować, aż zgęstnieje(jak budyń).. Zostawić do wystudzenia....Utrzeć kostkę masła, dodawać ostudzoną masę. Na formę(najlepiej tortownicę) układać biszkopty moczone w mleku. Nałożyć połowe masy. Na masę ułożyć znowu warstwę biszkoptów nam. w mleku. Do drugiej części masy dodać kakao, nałożyć na biszkopty.Całość zalać tężejącą galaretką. Życzę smacznego!