Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczny wykwintny deser, nawet na jesienne wieczory...
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Żółtka, cukier, bydyń- ucieramy. Do tego dodajemy mleko zagotowane, wystudzone. Wszystko razem zagotować, aż zgęstnieje(jak budyń).. Zostawić do wystudzenia....Utrzeć kostkę masła, dodawać ostudzoną masę. Na formę(najlepiej tortownicę) układać biszkopty moczone w mleku. Nałożyć połowe masy. Na masę ułożyć znowu warstwę biszkoptów nam. w mleku. Do drugiej części masy dodać kakao, nałożyć na biszkopty.Całość zalać tężejącą galaretką. Życzę smacznego!