Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makowiec.
Zagnieść składnik na ciasto i schłodzić około 30 minut.
Ja nie miałam czasu więc zrobiłam ciasto dzień wcześniej.
Ciasto wyszło kruche jak nigdy.
Z 1 litra mleka odlać szklankę i rozpuścić kaszę,
do reszty mleka dodać cukier ,zagotować.
Wlać kaszkę, ponownie zagotować i ostudzić.
Po wystudzeniu dodajemy do ugotowanej kaszki
żółtka rozmącone z 3 łyżkami wody,
Wsypujemy suchy mak, bakalie, i mieszamy.
Dodajemy do smaku olejek i w razie potrzeby dosładzamy.
Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na połowę i jedną część rozwałkowujemy
na blaszkę, i wykładamy masę makową.
Z drugiej części ciasta formujemy wałeczki
i robimy na masie kratkę.
PIECZEMY OKOŁO 45-55 MINUT.
Po ostygnięciu można polukrować lub po prostu po pudrować.
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7195
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 198
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15419
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 656
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7195
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 198
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15419
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 656
Składniki
Zagnieść składnik na ciasto i schłodzić około 30 minut. Ja nie miałam czasu więc zrobiłam ciasto dzień wcześniej. Ciasto wyszło kruche jak nigdy.
Z 1 litra mleka odlać szklankę i rozpuścić kaszę, do reszty mleka dodać cukier ,zagotować. Wlać kaszkę, ponownie zagotować i ostudzić. Po wystudzeniu dodajemy do ugotowanej kaszki żółtka rozmącone z 3 łyżkami wody, Wsypujemy suchy mak, bakalie, i mieszamy. Dodajemy do smaku olejek i w razie potrzeby dosładzamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na połowę i jedną część rozwałkowujemy na blaszkę, i wykładamy masę makową. Z drugiej części ciasta formujemy wałeczki i robimy na masie kratkę. PIECZEMY OKOŁO 45-55 MINUT. Po ostygnięciu można polukrować lub po prostu po pudrować.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 141
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 137