Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8655
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8655
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Mak opłukac, zalac wrzącą wodą i gotowac 15 minut na małym ogniu.Osączyc, dwukrotnie zemlec w maszynce. Rodzynki sparzyc.Żółtka oddzielic od białek, utrzec z cukrem do białości. Wsypac bułkę tartą, dodac zmielony mak, rodzynki i kilka kropel aromatu migdałowego, masę dokładnie wymieszac. Białka ubic na sztywno. Pianę dodac do masy delikatnie wymieszac łyżką. Dno formy natłuścic i wysypac bułką tarta, a boki wyłożyc pergaminem.Nałożyc ciasto wyrównac.Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.