Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne i łatwe ciasto z maku.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 707
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 129
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 291
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 389
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1144
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 707
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 129
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 291
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 389
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1144
Składniki
Mak opłukac, zalac wrzącą wodą i gotowac 15 minut na małym ogniu.Osączyc, dwukrotnie zemlec w maszynce. Rodzynki sparzyc.Żółtka oddzielic od białek, utrzec z cukrem do białości. Wsypac bułkę tartą, dodac zmielony mak, rodzynki i kilka kropel aromatu migdałowego, masę dokładnie wymieszac. Białka ubic na sztywno. Pianę dodac do masy delikatnie wymieszac łyżką. Dno formy natłuścic i wysypac bułką tarta, a boki wyłożyc pergaminem.Nałożyc ciasto wyrównac.Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.