Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny deser kuchni włoskiej urozmaiciłam o sezonowe maliny. Nie mogło też zabraknąć dekoracji dlatego deser posypałam startą czekoladą.
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 169
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 45
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1512
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 169
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 45
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1512
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. Biszkopt kroimy na małe prostokąty. Zaparzamy cappuccino, studzimy. Biszkopt polewamy cappuccino.
Krem: Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy maliny i ucieramy.
Składanie: Na spód pucharków dajemy biszkopty, nakładamy porcję kremu i dekorujemy melisą. Gotowe!