Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny deser kuchni włoskiej urozmaiciłam o sezonowe maliny. Nie mogło też zabraknąć dekoracji dlatego deser posypałam startą czekoladą.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8655
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 180
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2655
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 109
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17690
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8655
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 180
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2655
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 109
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17690
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. Biszkopt kroimy na małe prostokąty. Zaparzamy cappuccino, studzimy. Biszkopt polewamy cappuccino.
Krem: Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy maliny i ucieramy.
Składanie: Na spód pucharków dajemy biszkopty, nakładamy porcję kremu i dekorujemy melisą. Gotowe!