Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny deser kuchni włoskiej urozmaiciłam o sezonowe maliny. Nie mogło też zabraknąć dekoracji dlatego deser posypałam startą czekoladą.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4145
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1122
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4145
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1122
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. Biszkopt kroimy na małe prostokąty. Zaparzamy cappuccino, studzimy. Biszkopt polewamy cappuccino.
Krem: Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy maliny i ucieramy.
Składanie: Na spód pucharków dajemy biszkopty, nakładamy porcję kremu i dekorujemy melisą. Gotowe!