Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowe

Marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 267

Dodano:

Odsłon: 2507

główny przepis znalazłam na stronie "Moje ciasto" autora elusia17 wprowadziłam swoje poprawki, przedstawiam swoją wersje tego ciasta

Składniki

  • CIASTO:
  • olej, 1szkl.
  • cukier, 1szkl.
  • marchewka(tarta małe oczka), 2szkl.
  • mąka tortowa, 3 szkl.
  • jajka, 5
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • soda oczyszczona, 1kopiata łyżeczka
  • imbir, 2 łyżeczki
  • cynamon, 1/2 łyżeczki
  • KREM:
  • masło, 1kostka
  • cukier puder, 3/4 szkl.
  • mleko, 0,75litra
  • budynie śmietankowe(bez cukru), 3
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Marchewkowe

Przygotowanie

  1. Całe jajka ucieramy z cukrem na puszysto, potem dodajemy na przemian resztę składników i miksujemy. Na koniec dodajemy marchewkę(nie wyciskamy z niej soku). Ciasto wylewamy do wysmarowanej foremki (22-34). Pieczemy 40 min .180st. 0,5l zagotować z cukrem ,a w reszcie mleka rozpuścić budynie i wlać do gotującego mleka. Zimny budyń utrzeć z masłem. Jak placek będzie zimny przekroić go na pół i przełożyć masą budyniową - trochę je zostawiamy aby posmarować górę placka. Dekorujemy czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń