Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka maślane, które można zrobić na wiele sposobów np. bez glutenu czy bez cukru. Mega proste i szybkie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Płatki owsiane i migdały mielimy.
Wszystkie składniki po kolei dodajemy do masy i ugniatamy ciasto.
Rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy ciastka.
Jeśli do słodzenia używamy płynnego np. miodu czy syropu z agawy ciasto jest bardziej lepkie, wówczas formujemy w dłoniach ciasteczka.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pieczemy z termoobiegiem 10-15 minut.