Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szybkie i proste w przygotowaniu.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Ugotowac 2 żółtka na twardo i po przestudzeniu rozgnieśc je widelcem. Na stolnicę wysypac mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia.Dodac ugotowane i surowe żółtka oraz masło.Wszystkie te składniki dokładnie zagnieśc. Po czym ciasto wyłożyc na blache i na bokach zrobic taka niby ramkę aby potem masa kajmakowa nam nie spływała po bokach.Piec w temp.200 stopni ok.30 minut.Wyłożyc do przestudzenia.
MASA KAJMAKOWA:Mleko skondensowane wylac do garnka(najlepiej takiego żeby się nie przypalało) Kiedy zacznie sie gotowac wsypac cukier puder.Mleko gotowac 1 godzine bardzo często mieszając bo inaczej nam sie szybko przypali szczególnie kiedy robi się gęste pod koniec gotowania. Konsystencja musi przypominac karmel ale nie może byc zbyt gęste:).Odstawic do wystudzenia.Potem dodac do karmelu masło i zmiksowac.Wylac na ciasto.Udekorowac orzechami,migdałami i suszonymi owocami. Lub co kto lubi.Smacznego:)