Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szybkie i proste w przygotowaniu.
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 55
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 93
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 67
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 55
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 93
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotowac 2 żółtka na twardo i po przestudzeniu rozgnieśc je widelcem. Na stolnicę wysypac mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia.Dodac ugotowane i surowe żółtka oraz masło.Wszystkie te składniki dokładnie zagnieśc. Po czym ciasto wyłożyc na blache i na bokach zrobic taka niby ramkę aby potem masa kajmakowa nam nie spływała po bokach.Piec w temp.200 stopni ok.30 minut.Wyłożyc do przestudzenia.
MASA KAJMAKOWA:Mleko skondensowane wylac do garnka(najlepiej takiego żeby się nie przypalało) Kiedy zacznie sie gotowac wsypac cukier puder.Mleko gotowac 1 godzine bardzo często mieszając bo inaczej nam sie szybko przypali szczególnie kiedy robi się gęste pod koniec gotowania. Konsystencja musi przypominac karmel ale nie może byc zbyt gęste:).Odstawic do wystudzenia.Potem dodac do karmelu masło i zmiksowac.Wylac na ciasto.Udekorowac orzechami,migdałami i suszonymi owocami. Lub co kto lubi.Smacznego:)