Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szybkie i proste w przygotowaniu.
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Ugotowac 2 żółtka na twardo i po przestudzeniu rozgnieśc je widelcem. Na stolnicę wysypac mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia.Dodac ugotowane i surowe żółtka oraz masło.Wszystkie te składniki dokładnie zagnieśc. Po czym ciasto wyłożyc na blache i na bokach zrobic taka niby ramkę aby potem masa kajmakowa nam nie spływała po bokach.Piec w temp.200 stopni ok.30 minut.Wyłożyc do przestudzenia.
MASA KAJMAKOWA:Mleko skondensowane wylac do garnka(najlepiej takiego żeby się nie przypalało) Kiedy zacznie sie gotowac wsypac cukier puder.Mleko gotowac 1 godzine bardzo często mieszając bo inaczej nam sie szybko przypali szczególnie kiedy robi się gęste pod koniec gotowania. Konsystencja musi przypominac karmel ale nie może byc zbyt gęste:).Odstawic do wystudzenia.Potem dodac do karmelu masło i zmiksowac.Wylac na ciasto.Udekorowac orzechami,migdałami i suszonymi owocami. Lub co kto lubi.Smacznego:)