Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mazurek, prawdziwe niebo w gębie:)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Składniki
Masło utrzeć w makutrze z cukrem, następnie dodać ugotowane żółtka (najlepiej wcześniej zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach) i dalej ucierać. Na koniec dodać przesianą mąkę i wyrobić ciasto ręką. Będzie miało puszystą konsystencję.
Przełożyć ciasto do blaszki lub tortownicy i dokładnie wylepić dno, pozostawiając wysoki brzeg. Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C około 15 minut - aż ciasto się zrumieni
Masa czekoladowa: pokruszoną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając łyżkę masła i 3 łyżki wody. Następnie dodać śmietanę i wymieszać energicznie. Masę przelać na ciasto, odczekać około 1 godziny i udekorować wg własnego uznania. Smacznego!