Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mazurek, prawdziwe niebo w gębie:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 891
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11175
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3994
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 891
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11175
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3994
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Składniki
Masło utrzeć w makutrze z cukrem, następnie dodać ugotowane żółtka (najlepiej wcześniej zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach) i dalej ucierać. Na koniec dodać przesianą mąkę i wyrobić ciasto ręką. Będzie miało puszystą konsystencję.
Przełożyć ciasto do blaszki lub tortownicy i dokładnie wylepić dno, pozostawiając wysoki brzeg. Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C około 15 minut - aż ciasto się zrumieni
Masa czekoladowa: pokruszoną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając łyżkę masła i 3 łyżki wody. Następnie dodać śmietanę i wymieszać energicznie. Masę przelać na ciasto, odczekać około 1 godziny i udekorować wg własnego uznania. Smacznego!