Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy sposób na mazurka
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19375
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232214
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19375
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232214
Składniki
Szybko ugniatamy ciasto z podanych składników. Wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut, uprzednio owinięte w folię, aby ciasto nie wchłonęło zapachów z lodówki. Skorzystałam z kwadratowej tortownicy. Na wyłożony papier do pieczenia poukładałam kawałeczki ciasta. Całość scaliłam w jednolity placek i nakłuwałam widelcem, aby ciasto nie wstało partiami z brytfanki ;) Z pozostałego ciasta zrobiłam rant i obkleiłam brzegi. Ciasto wstawiamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika (góra - dół) na max 20 minut. W moim przypadku po 10 minutach zmieniam tylko na górę. Po wyjęciu, ciasto musi wystygnąć.
Jak wiemy cała reszta - to dowolność wyboru. Ja prezentuję mazurka z kajmakiem, migdałami, płatkami czekoladowymi i polewą czekoladową. Można użyć czekoladowych jajek, pastylek, orzechów, rodzynek i wszystkiego innego na co mamy tylko ochotę. W tym wypadku - starczyła mała puszka kajmaku.