Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie a za razem smaczne ciacho. Idealne dla lubiących jabłka w cieście :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałeczki.
Całe jaja utrzeć z cukrem. Mąki połączyć ze sobą dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej, na końcu dodać aromat. Ciasto wylać do tortownicy (posmarowanej i oprószonej), ułożyć jabłuszka i posypać cynamonem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temperaturze 180 st.