Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek jest pyszny i bardzo smaczny. Samo przygotowanie ciasta nie zajmuje dużo czasu. Moim zdaniem jest to wypiek doskonały zarówno na małe uroczystości, jak i święta.
Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Formę na tartę samrujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Pierwszą wałkujemy i oblepiamy dno i boki tarty. Drugą też wałkujemy na wielkość wierzchu tarty.
Masa makowa: Mleko zagotowujemy z miodem. Dodajemy mak. Gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do napęcznienia na godzinę. Studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z zimną masą makowa.
Masę makową układam w środku formy. Na masie układam rozwałkowane ciasto. Ciasto piekę około 75 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4364
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 407
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 100
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 399
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4364
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 407
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 100
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 399
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Formę na tartę samrujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Pierwszą wałkujemy i oblepiamy dno i boki tarty. Drugą też wałkujemy na wielkość wierzchu tarty. Masa makowa: Mleko zagotowujemy z miodem. Dodajemy mak. Gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do napęcznienia na godzinę. Studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z zimną masą makowa. Masę makową układam w środku formy. Na masie układam rozwałkowane ciasto. Ciasto piekę około 75 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 751
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 268