Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek jest pyszny i bardzo smaczny. Samo przygotowanie ciasta nie zajmuje dużo czasu. Moim zdaniem jest to wypiek doskonały zarówno na małe uroczystości, jak i święta.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 908
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 908
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1842
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6386
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy dwie godziny w lodówce. Formę na tartę samrujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto dzielimy na dwie połowy. Pierwszą wałkujemy i oblepiamy dno i boki tarty. Drugą też wałkujemy na wielkość wierzchu tarty. Masa makowa: Mleko zagotowujemy z miodem. Dodajemy mak. Gotujemy do zgęstnienia. Odstawiamy do napęcznienia na godzinę. Studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z zimną masą makowa. Masę makową układam w środku formy. Na masie układam rozwałkowane ciasto. Ciasto piekę około 75 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.