Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34923
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 226
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34923
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i zmielonymi goździkami. Jeżeli jabłka są kwaśne posłodzić do smaku.
Następnie połową ciasta wylepić blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć jabłka. Pozostałe ciasto dobrze schłodzone zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. Gotowe ciasto można posypać cynamonem.