Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce, wymieszać z cynamonem i zmielonymi goździkami. Jeżeli jabłka są kwaśne posłodzić do smaku.
Następnie połową ciasta wylepić blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Na cieście ułożyć jabłka. Pozostałe ciasto dobrze schłodzone zetrzeć na tarce bezpośrednio na jabłka. Piec około 60 minut w temp. 180 stopni. Gotowe ciasto można posypać cynamonem.