Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki kakaowe z bitą śmietaną"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 727
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36241
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 727
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36241
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
Mąkę, kakao i sodę przesiewamy do miski. W oddzielnej misce łączymy cukier, jajka, kefir i olej. Przelewamy do mąki i wszystko starannie mieszamy na jednolite ciasto.
Foremki do babeczek natłuszczamy, prószymy mąką i napełniamy ciastem. Na 15 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C, a następnie zwiększamy temperaturę do 180°C i dopiekamy babeczki jeszcze około 15 minut. Studzimy w foremkach.
Kremówkę i cukier waniliowy ubijamy na sztywno. Zimne muffinki wyjmujemy z papilotek, nożem kroimy na pół. Ciastka napełniamy bitą śmietaną, składamy i ozdabiamy według gustu.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,80 zł.</strong>Źródło: Rewia