Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki kakaowe z bitą śmietaną"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1481
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1382
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 270
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1481
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1382
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 270
Składniki
Mąkę, kakao i sodę przesiewamy do miski. W oddzielnej misce łączymy cukier, jajka, kefir i olej. Przelewamy do mąki i wszystko starannie mieszamy na jednolite ciasto.
Foremki do babeczek natłuszczamy, prószymy mąką i napełniamy ciastem. Na 15 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C, a następnie zwiększamy temperaturę do 180°C i dopiekamy babeczki jeszcze około 15 minut. Studzimy w foremkach.
Kremówkę i cukier waniliowy ubijamy na sztywno. Zimne muffinki wyjmujemy z papilotek, nożem kroimy na pół. Ciastka napełniamy bitą śmietaną, składamy i ozdabiamy według gustu.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,80 zł.</strong>Źródło: Rewia