Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki kakaowe z bitą śmietaną"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22785
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4897
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45654
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 753
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22785
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4897
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45654
Składniki
Mąkę, kakao i sodę przesiewamy do miski. W oddzielnej misce łączymy cukier, jajka, kefir i olej. Przelewamy do mąki i wszystko starannie mieszamy na jednolite ciasto.
Foremki do babeczek natłuszczamy, prószymy mąką i napełniamy ciastem. Na 15 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C, a następnie zwiększamy temperaturę do 180°C i dopiekamy babeczki jeszcze około 15 minut. Studzimy w foremkach.
Kremówkę i cukier waniliowy ubijamy na sztywno. Zimne muffinki wyjmujemy z papilotek, nożem kroimy na pół. Ciastka napełniamy bitą śmietaną, składamy i ozdabiamy według gustu.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,80 zł.</strong>Źródło: Rewia