Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziecinnie prosty, piekłam go gdy miałam ok 10 lat, do dziś uwielbiam jego smak
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 925
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 2056
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1183
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18696
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 925
Przepis dnia
Zapiekanka grecka, czyli inaczej musaka, to klasyczne i bardzo popularne dani...
Odsłon: 2056
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1183
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18696
Składniki
Ciasto: Blaszkę o wym. 24x38 cm wykładamy pergaminem. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy po kolei resztę składników, mieszamy i wylewamy na formę. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto przekłuwamy gęsto patyczkiem do szaszłyków i polewamy polewą czekoladową. Zamiast polewy ciasto można posypać cukrem pudrem. Polewa: masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, wyłączamy gaz, dodajemy kakao i śmietanę, szybko mieszamy do połączenia składników.