Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek z kisielem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118148
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8424
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2162
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118148
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8424
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2162
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą. Ubij na sztywno. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mielonymi migdałami. Sypkie wsyp do masy jajecznej.
Dolej połowę likieru. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 40-45minut. Wystudź. Z kompotu i proszku kisielowego ugotuj lekki sos. Przestudź go, wymieszaj z resztą likieru. Ciasto oblej stopioną polewą. Podawaj z sosem wiśniowym.Źródło: Naj