Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek z kisielem"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 830
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1068
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 254
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2802
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 830
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1068
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 254
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2802
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą. Ubij na sztywno. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mielonymi migdałami. Sypkie wsyp do masy jajecznej.
Dolej połowę likieru. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 40-45minut. Wystudź. Z kompotu i proszku kisielowego ugotuj lekki sos. Przestudź go, wymieszaj z resztą likieru. Ciasto oblej stopioną polewą. Podawaj z sosem wiśniowym.Źródło: Naj