Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek z kisielem"
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 773
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12283
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 225
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7414
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 773
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12283
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 225
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7414
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą. Ubij na sztywno. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mielonymi migdałami. Sypkie wsyp do masy jajecznej.
Dolej połowę likieru. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 40-45minut. Wystudź. Z kompotu i proszku kisielowego ugotuj lekki sos. Przestudź go, wymieszaj z resztą likieru. Ciasto oblej stopioną polewą. Podawaj z sosem wiśniowym.Źródło: Naj