Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek z kisielem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 843
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12615
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 843
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12615
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą. Ubij na sztywno. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mielonymi migdałami. Sypkie wsyp do masy jajecznej.
Dolej połowę likieru. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 40-45minut. Wystudź. Z kompotu i proszku kisielowego ugotuj lekki sos. Przestudź go, wymieszaj z resztą likieru. Ciasto oblej stopioną polewą. Podawaj z sosem wiśniowym.Źródło: Naj