Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z delikatną i puszystą masą budyniową.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8615
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8615
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
Składniki
Bialka z solą ubić na pianę. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Następnie żółtko, mąkę i kakao. Później sodę i na koniec oliwę. Piec w temp. 170-180 stopni ok. 30-35 min.Po tym czasie wystudzić i przekroić.
Budyń ugotować wg przepisu tylko w mniejszej ilości mleka (3 szkl.) ostudzić. Margarynę z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę, partiami dodawać ostudzony budyń. Przełożyć nim murzynka.
1/2 margaryny rozpuścić z 1/2 szkl. cukru, później dodać 2 łyżki mleka i 2 łyżki kakao. Mieszać do połączenia się składników. Lekko przestudzoną polewą polać murzynka.