Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z delikatną i puszystą masą budyniową.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 701
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 701
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Bialka z solą ubić na pianę. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Następnie żółtko, mąkę i kakao. Później sodę i na koniec oliwę. Piec w temp. 170-180 stopni ok. 30-35 min.Po tym czasie wystudzić i przekroić.
Budyń ugotować wg przepisu tylko w mniejszej ilości mleka (3 szkl.) ostudzić. Margarynę z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę, partiami dodawać ostudzony budyń. Przełożyć nim murzynka.
1/2 margaryny rozpuścić z 1/2 szkl. cukru, później dodać 2 łyżki mleka i 2 łyżki kakao. Mieszać do połączenia się składników. Lekko przestudzoną polewą polać murzynka.