Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z masą budyniową

Murzynek z masą budyniową

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 1946

Pyszny murzynek z delikatną i puszystą masą budyniową.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bialka z solą ubić na pianę. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Następnie żółtko, mąkę i kakao. Później sodę i na koniec oliwę. Piec w temp. 170-180 stopni ok. 30-35 min.Po tym czasie wystudzić i przekroić.

  2. Budyń ugotować wg przepisu tylko w mniejszej ilości mleka (3 szkl.) ostudzić. Margarynę z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę, partiami dodawać ostudzony budyń. Przełożyć nim murzynka.

  3. 1/2 margaryny rozpuścić z 1/2 szkl. cukru, później dodać 2 łyżki mleka i 2 łyżki kakao. Mieszać do połączenia się składników. Lekko przestudzoną polewą polać murzynka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewa_G 03 marca 2018 O super, i jeszcze z budyniem bananowym:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń