Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z delikatną i puszystą masą budyniową.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2778
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 542
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7389
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2778
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 542
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7389
Składniki
Bialka z solą ubić na pianę. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Następnie żółtko, mąkę i kakao. Później sodę i na koniec oliwę. Piec w temp. 170-180 stopni ok. 30-35 min.Po tym czasie wystudzić i przekroić.
Budyń ugotować wg przepisu tylko w mniejszej ilości mleka (3 szkl.) ostudzić. Margarynę z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę, partiami dodawać ostudzony budyń. Przełożyć nim murzynka.
1/2 margaryny rozpuścić z 1/2 szkl. cukru, później dodać 2 łyżki mleka i 2 łyżki kakao. Mieszać do połączenia się składników. Lekko przestudzoną polewą polać murzynka.