Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10352
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4168
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423295
Składniki
Margarynę, olej, wodę, cukier i kakao podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, do chwili gdy powstanie jednolita masa.
Do ostudzonej masy dodać żółtka, cały czas ucierając mikserem.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem waniliowym.
Białka ubic, dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką
Blaszkę wysmarować tłuszczem
Ciasto włozyć do foremki
Na wierzch ułożyć śliwki.
Piec około 40 minut w temperaturze 180*C
Dowolnie udekoroać