Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Margarynę, olej, wodę, cukier i kakao podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, do chwili gdy powstanie jednolita masa.
Do ostudzonej masy dodać żółtka, cały czas ucierając mikserem.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem waniliowym.
Białka ubic, dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką
Blaszkę wysmarować tłuszczem
Ciasto włozyć do foremki
Na wierzch ułożyć śliwki.
Piec około 40 minut w temperaturze 180*C
Dowolnie udekoroać