Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5810
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1256
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5810
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1256
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5248
Składniki
Margarynę, olej, wodę, cukier i kakao podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, do chwili gdy powstanie jednolita masa.
Do ostudzonej masy dodać żółtka, cały czas ucierając mikserem.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem waniliowym.
Białka ubic, dodać do ciasta, delikatnie mieszając łyżką
Blaszkę wysmarować tłuszczem
Ciasto włozyć do foremki
Na wierzch ułożyć śliwki.
Piec około 40 minut w temperaturze 180*C
Dowolnie udekoroać