Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2159
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421403
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2159
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421403
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2064
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z mąki, cukru, margaryny i jajka. Przykryj ręcznikiem papierowym i odstaw na 30 min.
Ciasto pokrój na małe kawałki i wciśnij do małych foremek do babeczek. Przekłuj widelcem spód ciasta i piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Umyj, wydryluj śliwki, pokrój w ćwiartki i wsyp do miseczki.
Zrób galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalej nią śliwki i odstaw do lodówki. Gdy stężeje, polej babeczki i wstaw do lodówki. Czas przygotowania: 45 minut 108 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień