Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2531
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1660
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1595
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2531
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1660
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1595
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z mąki, cukru, margaryny i jajka. Przykryj ręcznikiem papierowym i odstaw na 30 min.
Ciasto pokrój na małe kawałki i wciśnij do małych foremek do babeczek. Przekłuj widelcem spód ciasta i piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Umyj, wydryluj śliwki, pokrój w ćwiartki i wsyp do miseczki.
Zrób galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalej nią śliwki i odstaw do lodówki. Gdy stężeje, polej babeczki i wstaw do lodówki. Czas przygotowania: 45 minut 108 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień