Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 837
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12604
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 837
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12604
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z mąki, cukru, margaryny i jajka. Przykryj ręcznikiem papierowym i odstaw na 30 min.
Ciasto pokrój na małe kawałki i wciśnij do małych foremek do babeczek. Przekłuj widelcem spód ciasta i piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Umyj, wydryluj śliwki, pokrój w ćwiartki i wsyp do miseczki.
Zrób galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalej nią śliwki i odstaw do lodówki. Gdy stężeje, polej babeczki i wstaw do lodówki. Czas przygotowania: 45 minut 108 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień