Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13983
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15777
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13983
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15777
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Składniki
Wyrób gładkie ciasto z mąki, cukru, margaryny i jajka. Przykryj ręcznikiem papierowym i odstaw na 30 min.
Ciasto pokrój na małe kawałki i wciśnij do małych foremek do babeczek. Przekłuj widelcem spód ciasta i piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Umyj, wydryluj śliwki, pokrój w ćwiartki i wsyp do miseczki.
Zrób galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalej nią śliwki i odstaw do lodówki. Gdy stężeje, polej babeczki i wstaw do lodówki. Czas przygotowania: 45 minut 108 kcal/1 babeczkaŹródło: Tele Tydzień