Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
pyszne,pyszne,smakowite:)
białka ubic do tego dodac po jednej lyzce cukru+3 żóltka rozbite z woda na koniecmąkę z proszkiem dodac przez sito:).taki inny biszkopt:D
masa:1/2litra mleka,30dkgcukru,1cukier waniliowy,4żółtka,1kieliszek wodki,2łyżki mąki ziemiaczanej,1,5kostki masła,2łyżki kakao,bakalie(100g kokosu,100g rodzynek)2 galaretki(zielona i czerwona),czekolada deserowa.
przygotowanie:Z1/2l mleka odlac3/4 szklankii rozmieszac 4 zółtka,2 łyżki mąki ziemiaczanej i cukier(zwykły i waniliowy),reszte mleka zagotowac.Do gotującego sie mleka wlac rozmieszane zóltka i energicznie mieszajac znowy zagotowac(tak jak budyń),ostudzic.
masło utrzec i dodawac powoli ostudzony budyń.Krem podzielic na dwie polowy,do jednej dodac kakao i bakalie a do drugiej czekolade z wczesniej przygotowanymi galaretkami(musza byc steżone i pokrojone w kosteczke).
Biszkopt przedzielic na dwie czesci i przekładac kremem(biszkopt,ciemny krem,biszkopt,jasny krem)na górze udekorowac wiórkami z czekolady:)SMACZNEGO!!!!