Do góry

Desery Przepis na:

Papryki nadziewane pastą z kurczaka

Papryki nadziewane pastą z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13232

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Papryki nadziewane pastą z kurczaka"

Składniki

  • 4-5 podłużnych słodkich papryk
  • 30 dag gotowanego mięsa z kurczaka (udka
  • piersi)
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 cytryny
  • 15 dag kremowego serka śmietankowego
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryki nadziewane pastą z kurczaka

Przygotowanie

  1. Z papryk odetnij czubki, usuń gniazda nasienne i opłucz. Osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w niewielkie kawałki. Orzechy bardzo drobno posiekaj. Z cytryny wyciśnij sok.

  2. Do miski włóż mięso, dodaj szczypiorek, serek, sok z cytryny oraz kukurydzę. Rozdrobnij blenderem na gład ką masę. Następnie dodaj orzechy włoskie, ostrą mieloną paprykę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jogurt. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Papryki wypełnij przygotowanym farszem. Przykryj i wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokrój ostrym nożem na plastry o grubości ok. 1 cm.

  4. Do papryk możesz przygotować farsz serowy. Ser feta rozdrobnij widelcem, dodaj 1-2 łyżki gęstego jogurtu, 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę oraz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku. Wymieszaj lub zmiksuj blenderem.

  5. (bez czasu oczekiwania): 20 min Porcja: 250 kilokalorii

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń