Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziewane pastą z kurczaka"
Składniki
Z papryk odetnij czubki, usuń gniazda nasienne i opłucz. Osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w niewielkie kawałki. Orzechy bardzo drobno posiekaj. Z cytryny wyciśnij sok.
Do miski włóż mięso, dodaj szczypiorek, serek, sok z cytryny oraz kukurydzę. Rozdrobnij blenderem na gład ką masę. Następnie dodaj orzechy włoskie, ostrą mieloną paprykę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jogurt. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Papryki wypełnij przygotowanym farszem. Przykryj i wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokrój ostrym nożem na plastry o grubości ok. 1 cm.
Do papryk możesz przygotować farsz serowy. Ser feta rozdrobnij widelcem, dodaj 1-2 łyżki gęstego jogurtu, 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę oraz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku. Wymieszaj lub zmiksuj blenderem.
(bez czasu oczekiwania): 20 min Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie