Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierniczki na choinkę"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 93
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2121
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 93
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 172
Składniki
Do miski włóż miękką margarynę oraz pozostałe ciasta. Zmiksuj całość w blenderze na jednolitą masę.
Wyrobione ciasto dodatkowo ugnieć w dłoniach i owiń w folię spożywczą. Włóż ją na kilka godzin do lodówki, a następnie umieść na stolnicy obsypanej mąką i rozwałkuj na placek grubości 5 mm. Przy pomocy foremek wytnij świąteczne wzory.
Umieść pierniczki na blasze i włóż na 10 minut do piekarnika (180oC).
Gotowe ciastka udekoruj kolorowym lukrem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV