Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierniczki na choinkę"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Do miski włóż miękką margarynę oraz pozostałe ciasta. Zmiksuj całość w blenderze na jednolitą masę.
Wyrobione ciasto dodatkowo ugnieć w dłoniach i owiń w folię spożywczą. Włóż ją na kilka godzin do lodówki, a następnie umieść na stolnicy obsypanej mąką i rozwałkuj na placek grubości 5 mm. Przy pomocy foremek wytnij świąteczne wzory.
Umieść pierniczki na blasze i włóż na 10 minut do piekarnika (180oC).
Gotowe ciastka udekoruj kolorowym lukrem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV