Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierniczki na choinkę"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Do miski włóż miękką margarynę oraz pozostałe ciasta. Zmiksuj całość w blenderze na jednolitą masę.
Wyrobione ciasto dodatkowo ugnieć w dłoniach i owiń w folię spożywczą. Włóż ją na kilka godzin do lodówki, a następnie umieść na stolnicy obsypanej mąką i rozwałkuj na placek grubości 5 mm. Przy pomocy foremek wytnij świąteczne wzory.
Umieść pierniczki na blasze i włóż na 10 minut do piekarnika (180oC).
Gotowe ciastka udekoruj kolorowym lukrem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV